(ВІДЕО) Морська охорона опановує провідні технології відстеження надводної обстановки

НАЗАД
07 травня 2021 13:50

Під егідою Програми EXBS за координації Радника Посольства США в Україні з морських питань пана Кевіна Кельєра в Регіональному управлінні Морської охорони відбулися п’ятиденні тренінги.

Персонал відділу контролю обстановки опановував методику роботи у програмі системного поєднання баз даних про судна міжнародного сполучення Sea Vision. Це спеціалізована розробка американських фахівців, яка дозволяє відстежувати учасників світової навігації із максимально інформативним супроводом.

За допомогою програми Sea Vision ВМС і правоохоронні структури США та країн NATO, а також деяких країн-партнерів можуть аналізувати суднозаходи, маршрути прямування, переміщення та специфіку вантажів, виявляти потенційно небезпечні чи підозрілі судна, вантажі, схеми тощо. Інформаційний ресурс дозволяє отримати про судно комплексну довідку – від складу екіпажу до технічного стану самого транспортного засобу.

В онлайн режимі, із практичним підключенням до програми та віртуальним зв’язком з інструкторами, офіцери Регіонального управління Морської охорони вивчали додаткові опції та можливості програми. Отримуючи завдання з відстеження судна та збору інформації про нього, слухачі-оператори проводили комплексний аналіз за допомогою інструментарію системи,  а  інструктори – ретельний розбір виконаного завдання.

З початку поточного року американськими партнерами був наданий доступ до програми відділу контролю обстановки Регіонального управління Морської охорони, де в тестовому режимі оперативно-чергова служба могла відстежувати, збирати аналізувати та узагальнювати обстановку в зоні відповідальності. Ефективне використання такого інформаційного ресурсу дозволило оптимізувати маршрути патрулювання, упередити налагодження протиправних схем тощо.

В ході тренінгів офіцери регіонального управління показали дуже добрі результати навчання і схвально відгукнулися про ефективну організацію та методику викладання.

«Наші навички стали впевненіші, ми дізналися про дуже важливі й інформативні опції програми, що дозволить підвищити швидкість та ефективність збору й передачі інформації, а в деяких випадках, діяти на упередження. Ми розвиваємось і реформуємось, намагаючись впроваджувати стандарти провідних країн ЄС та NATO у повсякденну діяльність. Робота з такою програмою, як Sea Vision, і є практична реалізація наших прагнень», - поділився враженнями начальник відділу контролю обстановки Регіонального управління Морської охорони Олександр Харабара.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси